Význam profesionální produktové fotografie pro marketing

Od 9. dubna 2016 13 dubna, 2020 Fotografie, Webdesign

S ničím se nepracuje v grafickém designu lépe než s kvalitní fotografií. Jistě není problémem zajistit krásné fotky z fotobanky, když hledáte něco na zpestření nebo doplnění vaší prezentace.
Zcela jiná je situace, když se jedná o fotografii vašich vlastních výrobků. Našim klientům doporučujeme investovat do kvalitní produktové fotografie ještě předtím, než se pustí do tvorby marketingových materiálů.

vyznam-profesionalnej-fotografie-01

Profesionální produktová fotografie výrobků Extrifit.

 

Produktová fotografie pro e-shop

Co s fotografiemi výrobků na e-shopu? Většina výrobců poskytuje profesionální fotografie výrobků na volnou distribuci mezi prodejci, případně je dodává ve vysoké kvalitě společnostem s výhradním zastoupením, které tyto fotografie následně používají ve svých webových prezentacích a e-shopech.
V případě, že profesionální fotografie k výrobkům nejsou dostupné, doporučujeme dát je nafotit. Klient si může sám vybrat úroveň kvality a zpracování fotografií. Pro některé typy produktů postačí obyčejný softbox a standardní fotoaparát. Klient si dokonce může tyto fotografie produkovat sám, pokud vyžaduje neustálé doplňování zboží na web a rozpočet mu nedovoluje najmout si agenturu nebo profesionálního fotografa.

 

 

Profesionální produktová fotografie metalických výrobků.

Produktová fotografie kompletního sortimentu Berndorf. Speciální kompozice světla a retuš pro metalické povrchy výrobků.

Když se však jedná o malý počet výrobků, doporučujeme nechat to na profesionály. Samotné focení někdy zabere jeden nebo pár dní, bez správné výbavy a know-how to prakticky ve vlastní režii nelze. Dále si lidé neuvědomují, kolik profesionální retuše a grafického zpracování je potřeba pro úpravu fotografií tak, aby byly vhodně použitelné na webu a působily profesionálně. Můžeme tvrdit, že postprodukce často zabere mnohem více času než samotné focení.

 

Imageová fotografie a foodstyling pro projekt kulturastolovania.sk

Imageová fotografie a foodstyling pro projekt kulturastolovania.sk.

Autentická imageová fotografie jako přidaná hodnota vaší komunikace

Autentické a profesionální fotky z vaší firmy, ať už z kancelářského prostředí nebo výrobní haly, dodají jakékoli prezentaci nesmírnou přidanou hodnotu. Naši fotografové si hravě poradí s nafocením výrobních procesů, týmu lidí nebo prostředí, ve kterém pracujete. Před rebrandingem společnosti a její komunikace silně doporučujeme zvážit investici do autentické fotografie. Hlavně při spolupráci se zahraniční klientelou uvidíte, jak moc tento způsob prezentace ocení. Tak jako u všeho platí, že autentické a originální je vždy hodnotnější než naleštěný cizí obraz z fotobanky, který už každý viděl v prezentacích různých firem několikrát.