Webdesign trendy 2016

Od 15. března 2016 13 dubna, 2020 Webdesign

Jaké jsou trendy ve webovém designu v roce 2016?

Přesvědčit někoho o důležitosti profesionálního zpracování webových stránek v dnešní době již naštěstí není nutné. Zpracování webu zkušenou agenturou by mělo být standardním řešením pro jakoukoli společnost, samozřejmě v náležitém rozsahu a funkcionalitě podle jejích potřeb. Ať už do práce nosíte tričko, polokošili nebo oblek, i u webu platí, že by neměl být děravý a nevyžehlený. Jak držet krok s dobou na webu, vám poradíme. Přinášíme přehled trendů ve webovém designu pro rok 2016.

Flat – nebo plochý design

Princip plochého designu jednotlivých elementů je čím dál tím populárnější. Tyto estetické trendy vidíme u grafických rozhraní aplikací či operačních systémů nejnovějších mobilních zařízení. Proč je to tak? Odpověď je jednoduchá. Návaznost na grafický minimalismus se ukázala jako nejlepší cesta k vytvoření uživatelsky příjemného rozhraní. Estetická vyladěnost, harmonické barvy a jednoduchost přístupu k informacím vždy zvítězí nad přehnaným použitím samoúčelných grafických prvků, které vás po pár vteřinách omrzí a od dlouhodobého používání stránek spíše odradí.

Responzivní webdesign

Responzivita je nezbytnou součástí jakékoliv webové stránky. Takto vytvořená šablona dynamicky využívá celou obrazovku zařízení, ze kterého na web přistupujete. Zda to jsou fotografie, text nebo navigace stránek, všechny prvky flexibilně reagují na změnu velikosti obrazovky a rozmístí se podle předdefinovaných parametrů, aby plně využily displej vašeho zařízení. V dnešní době přistupuje více než polovina uživatelů k webovému obsahu přes své smartphony, ale na druhé straně v domácnostech využívají displeje s vysokým rozlišením. Responzivní zpracování webových stránek inteligentně pracuje s celkovou kompozicí, dynamicky mění její kompozici a způsob navigace v závislosti na velikosti a rozlišení používaného zařízení.

Parallax – efektní posouvání v designu

Tento efekt umožňuje snadné animování obsahu webových stránek, posuny jeho částí v různých vrstvách. Kreativní zpracování takového efektu je přijatelným řešením i pro jinak konzervativní webové prezentace.

Animace v CSS aktivovány scrollováním

Pro dosažení animací obsahu, dnes už většinou jen v případě imidžových prezentací nebo minisite, se všechny animované prvky pohybují díky pracně nakódovanému CSS a souboru skriptů. Nevýhodou těchto řešení je jejich omezená funkcionalita při responzivních změnách šablony, případně při využívání tabletů. Animace mají tendenci zpomalovat plynulost procházení webstránky a vyniknou plně většinou jen při využití PC nebo laptopu.

Podobnost s aplikacemi

Čím dál tím více lidí bude na váš web přistupovat z mobilu nebo tabletu, proto je třeba počítat s tím, že tradiční webová stránka se bude více a více podobat mobilní aplikaci, co do rozsahu obsahu, funkcionality a celkové kompozice. Ideálním řešením je vytvoření alternativní webové stránky pro mobilní zařízení, což je řešení mnohem dostupnější než vývoj samotné mobilní aplikace. V takovém případě se k již hotové webové stránce vytvoří její zjednodušená verze, která se automaticky načte při přístupu návštěvníka z mobilního zařízení.

Nakupování bez registrace

Nakupovat přes internet jsme si už zvykli. Nakupují děti, mladí lidé, ale i senioři. Stačí jim celý nákup zjednodušit na několik legislativně nezbytných kroků. Především jim nestavte zbytečné bariéry ve formě nucené a zbytečné registrace. Ta se odehraje mimochodem automaticky při vyplnění objednávky. Evidence tak proběhne a bude kompletní, zatímco návštěvník nebude ztrácet nervy se zbytečným vyplňováním nepotřebných políček.

SEO

Nejdůležitějším aspektem redesignu vašich webových stránek by měla být důkladná analýza problematiky vyhledávání vašeho obsahu ve vyhledávačích. V MAISON D’IDEE poskytujeme nejvyšší standard optimalizace webových stránek bez ohledu na to, zda o to požádáte nebo ne. Samotná problematika budování dobrých výsledků ve vyhledávači je však mnohem komplexnější a vyžaduje dlouhodobou spolupráci mezi klientem a agenturou. Zakoupením si pokročilého SEO servisu takové služby od nás získáte a budete překvapeni, jak účinný váš web v prodejnosti může být.

Profesionální fotografie

Používání licencovaných fotografii od profesionálních fotografů je dnes již standard. Posuňte jej dále s nafocením vašich vlastních, autentických fotografii. Nabízíme služby profesionálních fotografů pro nejrůznější kategorie fotografii, od firemních portrétů po pokročilou produktovou fotografii.

Copywriting – kvalitní texty na stránkách

V MAISON D’IDEE věříme, že obsah by měl být v rovnováze s formou. Poskytněte zákazníkům všechny relevantní informace, které máte. Nezapomeňte na prodejní argumenty a zohlednění SEO atributů při tvorbě textů. Nemáte na to potřebný čas a zkušenosti? Náš copywriter vám ochotně pomůže, případně z vašich poznámek vytvoří přesně takové texty, jaké potřebujeme. Zároveň se vyhnete riziku vynechání důležitých klíčových slov, nemluvě o správné gramatice a profesionální stylistice textů podle vašeho zadání.